AMV staat voor Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen. Voorheen beter bekend als ‘ama’. AMV is een term voor een minderjarige vreemdeling die:
Onze organisatie heeft de juiste expertise in huis om praktische en pedagogische dagelijkse zorg te kunnen bieden. Denk aan school- en werk gerelateerde zaken, afspraken maken en nakomen, ondersteuning tijdens gesprekken, papierwerk, structuur aanbrengen aan het dagelijkse leven, huishoudelijke taken, verzorging, boodschappen doen, koken etc. Youth Force kan de toegang tot de Nederlandse samenleving bevorderen door hen vaardigheden aan te leren die bijvoorbeeld bij hen vanwege cultuurverschil niet vanzelfsprekend zijn. Maar ook het leren van hoe het qua regel- en wetgeving werkt in Nederland staat bij ons centraal. Op alle leefgebieden komt dit wel terug en is het belangrijk om te weten met welke regels en wetten je te maken hebt.
Wij onderhouden persoonlijk contact met de AMV. Door in te kunnen spelen op de begeleiding die gegeven wordt, wordt er altijd gekeken of er een mogelijkheid is dat er een begeleider ingezet wordt die dezelfde taal spreekt. Uit de praktijk wordt dit als zeer fijn ervaren en in het geval van een taalbarrière is het van belang dat beide partijen elkaar goed kunnen verstaan. Vaak helpt het ook als de begeleider en AMV het met elkaar kunnen vinden, doordat ze een soortgelijke achtergrond hebben. De AMV voelt zich beter begrepen en voelt zich daardoor sneller op zijn gemak.
Youth Force biedt hulp bij psychische hulpvragen, een (verstandelijke) beperking en/of opvoedproblemen. Deze hulp is bedoeld voor kinderen tot en met 18 jaar. In sommige gevallen worden jongeren tot 23 jaar ook geholpen. Wij bieden verschillende soorten jeugdhulp aan; van lichte begeleiding tot hele intensieve zorg. Wij bieden individuele begeleiding (werken aan eigen doelen) en begeleiden daarnaast ook op een dagbesteding/dagbehandeling.